MADELEINS.

Madeleine – mažas, kriauklės formos pyragaitis. Šis desertas atsirado visai netikėtai 1755 m. -  karaliui Stanislovui Leščinskui rengiant puotą. Prieš pat šventę susirgus jo pagrindiniam virėjui, šventė vos neliko be deserto. Tačiau padėtį išgelbėjo tarnaitė Madleinė Paulmier, pagaminusi desertą pagal savo močiutės receptą. Desertas labai patiko svečiams ir buvo pavadintas merginos vardu – Madelein. Jo populiarumui didelę įtaką turėjo ir pati karalienė Marija Leščinskaja, perdavusi receptą Versalio rūmų konditeriams.

 

Šį kartą dalinamės garsaus Prancūzijos konditerio, Bellouet Conseil mokyklos professeur David Bonet madeleine receptu.

 

Ingredientai:

200 gr kiaušinių

160 gr cukraus

175 gr miltų

7 gr kepimo miltelių

150 gr sviesto

1 gr citrinos žievelė

 

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir citrinos žievele.

Įmaišyti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Išmaišyti.

Įmaišyti ištirpintą sviestą.

Palikti šaldytuve per naktį.

Supilti į paruoštas silikonines madeleins formas.

Kepti 220C apie 8-9 min.

 

Skanaus.