KEKSAS SU GIANDUJA IR PEKANO RIEŠUTAIS.

Paskutiniu menu tapau didele keksų ir mielinių bandelių megėja 😍Keičiasi skoniai? Senstu? Ieškau naujienų savo pojūčiams?  🤓 Negaliu tiksliai atsakyti į šį klausimą, tačiau tiksliai galiu pasakyti jog šis keksas tikrai vertas dėmesio! 🏅

Jį radau William Curley knygoje. Tačiau ten jis apelsinų keksas, o mano versijoje - sodrus, drėgnas su gianduja ir pekano riešutais! Vakar iškepiau juos du. Šiandien ryte jau tvarkiau tuščias lėkštes ir trupinius. Skanus! Labai atitinkantis rudens vakarų nuotaikas! 🤩🥰

Keksas su gianduja ir pekano riešutais 👩‍🏫

Ingredientai:

Keksas:
140 gr kiaušinių
90 gr cukraus
85 gr pieno
55 gr sviesto
145 gr miltų
2 gr kepimo miltelių
1 gr druskos

Įdaras:
50 gr pekano riešutų
70 gr gianduja

Sirupas:
150 gr vandens
75 gr cukraus

Gaminimo eiga:

✏️ Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek atvėsti.

✏️ Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standių baltų putų.

✏️ Pieną pašildyti iki 40C.

✏️ Sausus ingredientus persijoti kartu.

✏️ Pekano riešutus sukapoti, o gianduja supjaustyti nedideliais kubeliais.

✏️ Į plakamą kiaušinių masę (greitis žemesnis už vidutinį) supilti pieną. Pienui susimaišius - palaipsniui supilti sviestą. 

✏️ Suberti sausus ingredientus ir atsargiai išmaišyti.

✏️ Suberti riešutus ir gianduja. Dar karta išmaišyti. 

✏️ Paskirstyti į dvį Silikomart Cake MK formas (kiekvienos talpa 470 ml) ir kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje 30 min.

✏️ Ištraukus iš orkaitės - išimti keksus iš formų ir iš karto suvynioti į maistinę plėvelę (kol jie dar karšti). Palikti plėvelėje kol visiškai atvės.

✏️ Sirupui vandenį ir cukrų kartu užvirti. Teptuko pagalba gerai sudrėkinti keksus iš visų pusių. 

✏️ Pagardinti riešutais, gianduja gabaliukais, netirpia cukraus pudra ir mėgautis!

Pastabos:
✨ Gianduja - tai jau paruoštas naudojimui produktas, kurios duėtyje yra pieniškas šokoladas ir lazdyno riešutų pasta.
✨ Vietoje gianduja ir riešutų galite naudoti ir kitu s jūsų mėgstamus priedus - džiovintus vaisius, šokolado gabaliukus, šokolado lašelius, cinamoną, cukruotus vaisius ir kt.
✨ Pieną galite pakeisti grietinėle - bus riebiau ir DAR skaniau  :) arba galite pakeisti vaisių sultimis - priduosite papildomo skonio jūsų keksui.
✨ Silikoninės formos sviestu ar kitais dalykais netepiau.
Pats geriausias kekso iškepimo patikrinimo būdas - medinis pagaliukas. Bet mano keksai kepė lygiai 30min.
✨ Jeigu neįvyniosite į plėvelę paskui neklauskite, kodėl jis nėra drėgnas ir švelnus  ;)
✨ Sirupas turi susigerti beveik visas, man liko apie 30 gr.

Tikiuosi, jog jūsų savaitė bus skani ir gardi 😋

Valerija