KEKSAS SU GIANDUJA IR PEKANO RIEŠUTAIS.

Paskutiniu menu tapau didele keksų ir mielinių bandelių megėja ?Keičiasi skoniai? Senstu? Ieškau naujienų savo pojūčiams?  ? Negaliu tiksliai atsakyti į šį klausimą, tačiau tiksliai galiu pasakyti jog šis keksas tikrai vertas dėmesio! ?

Jį radau William Curley knygoje. Tačiau ten jis apelsinų keksas, o mano versijoje - sodrus, drėgnas su gianduja ir pekano riešutais! Vakar iškepiau juos du. Šiandien ryte jau tvarkiau tuščias lėkštes ir trupinius. Skanus! Labai atitinkantis rudens vakarų nuotaikas!

Keksas su gianduja ir pekano riešutais.

Ingredientai:

Keksas:
140 gr kiaušinių
90 gr cukraus
85 gr pieno
55 gr sviesto
145 gr miltų
2 gr kepimo miltelių
1 gr druskos

Įdaras:
50 gr pekano riešutų
70 gr gianduja

Sirupas:
150 gr vandens
75 gr cukraus

Gaminimo eiga:

✏️ Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek atvėsti.

✏️ Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standių baltų putų.

✏️ Pieną pašildyti iki 40C.

✏️ Sausus ingredientus persijoti kartu.

✏️ Pekano riešutus sukapoti, o gianduja supjaustyti nedideliais kubeliais.

✏️ Į plakamą kiaušinių masę (greitis žemesnis už vidutinį) supilti pieną. Pienui susimaišius - palaipsniui supilti sviestą. 

✏️ Suberti sausus ingredientus ir atsargiai išmaišyti.

✏️ Suberti riešutus ir gianduja. Dar karta išmaišyti. 

✏️ Paskirstyti į dvį Silikomart Cake MK formas (kiekvienos talpa 470 ml) ir kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje 30 min.

✏️ Ištraukus iš orkaitės - išimti keksus iš formų ir iš karto suvynioti į maistinę plėvelę (kol jie dar karšti). Palikti plėvelėje kol visiškai atvės.

✏️ Sirupui vandenį ir cukrų kartu užvirti. Teptuko pagalba gerai sudrėkinti keksus iš visų pusių. 

✏️ Pagardinti riešutais, gianduja gabaliukais, netirpia cukraus pudra ir mėgautis!

Pastabos:
✨ Gianduja - tai jau paruoštas naudojimui produktas, kurios duėtyje yra pieniškas šokoladas ir lazdyno riešutų pasta.
✨ Vietoje gianduja ir riešutų galite naudoti ir kitu s jūsų mėgstamus priedus - džiovintus vaisius, šokolado gabaliukus, šokolado lašelius, cinamoną, cukruotus vaisius ir kt.
✨ Pieną galite pakeisti grietinėle - bus riebiau ir DAR skaniau  :) arba galite pakeisti vaisių sultimis - priduosite papildomo skonio jūsų keksui.
✨ Silikoninės formos sviestu ar kitais dalykais netepiau.
Pats geriausias kekso iškepimo patikrinimo būdas - medinis pagaliukas. Bet mano keksai kepė lygiai 30min.
✨ Jeigu neįvyniosite į plėvelę paskui neklauskite, kodėl jis nėra drėgnas ir švelnus  ;)
✨ Sirupas turi susigerti beveik visas, man liko apie 30 gr.

Tikiuosi, jog jūsų savaitė bus skani ir gardi ?

Valerija