KASDIENĖ DUONA.

Labai paprastai pagaminama - susitvarkys kiekvienas. Padėkos už receptą keliauja Paulinai Tatter, vienos kepyklėlės savininkei. Deja, ji dingo iš mano akiračio socialiniuose tinkluose...bet jos duonos receptas liko :)

Ingredientai:

Starteris:
200 g ruginių miltų;
300 g vandens;
4 šaukštų ruginio raugo;
Viską sumaišykite ir palikite nakčiai (10-12 val.) šilčiau.

Ryte pasverkite 400 g starterio (beveik tiek ir turėtų būti)

200 g kvietinių miltų;
500 g viso grūdo kvietinių miltų;
360 g ruginių miltų;
650 ml vandens 28 °C;
24 g druskos.

Darbo eiga.

Dideliame dubenyje sumaišykite  starterį su vandeniu, po to suberkite miltus, trumpai išminkykite, uždenkite ir palikite 30 min. Po to suberkite druską ir išminkykite elastingą, šiek tiek lipnią tešlą.

Palikite 3 valandom, lankstydami kas 30 min.

Po 3 valandų padalinkite į dvį dalis (tiek pataria Paulina) (aš dėjau į 3 keksines formas ir dar mažas kepaliukas liko)  ir palikite dar 3 val. kilti. Kepkite 260 °C 2 minutes su purškimu kas 30 sek, o po to sumažinkite temperatūrą iki 230 °C ir kepkite dar apie 40 min. 

Originaliame recepte duona formuojama padinė, bet aš ėjau lengvu keliu - tiesiog dėjau į formas :) taip pat originaliame recepte visi miltai buvo kvietiniai ir 60 g burnočio.

Skanaus.

Elžbieta.