KARAMELIZUOTOS SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS PYRAGAIČIAI.

Sluoksniuotos tešlos gaminimas - tas procesas, kurio dažniausiai šeimininkės stengiasi išvengti. Paprastai jis asocijuojasi su ilgu procesu - kočiojimu, sluoksniavimu, šaldymu, vėl kočiojimu - kuris užtrunka kartais net kelias dienas. Be abejo, sutiksite daugybę tokių receptų ir, pavyzdžiui, kalbant apie skanių kruasanų gaminimą, būtina skirti sluoksniuotai tešlai bent porą dienų. Tačiau šiandien noriu pristatyti paprastos, tačiau visai neprastos :), sluoksniutos tešlos receptuką, kuris mane asmeniškai tiesiog sužavėjo.

Ką gi, mažiau kalbų, daugiau darbų :)

 

Ingredientai

 

Sluoksniuota tešla:

100 gr miltų
120 gr sviesto
25 gr cukraus
1 a.š. druskos
45 ml labai šalto vandens

 

Plaktas baltojo šokolado kremas:

90 gr baltojo šokolado
57 gr karštos grietinėlės
124 gr šaltos grietinėlės

 

Gaminimo eiga:

Plaktas baltojo šokolado kremas.

Šokoladą užpilti karšta grietinėle. Palikti maždaug minutei, kad šokoladas pradėtų tirpti. Sutrinti blenderio pagalba.

Supilti šaltą grietinėlę ir vėl sublenderiuoti.

Uždengti maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su kremo paviršiumi ir palikti šaldytuve per naktį.

Sekančią dieną išplakti.

 

Sluoksniuota tešla.

Persijoti miltus. Šaltą sviestą supjaustyti kubeliais. Sudėti ingredientus į gilų dubenį. Suberti druską ir cukrų.

Rankų pagalba trinti sviestą su miltais tarp pirštų, kol sviestas visiškai susijungs su miltais.

Dirbti būtina vėsioje patalpoje, kad sviestas netirptų tarp pirštų ir nesusidarytų lipni masė.

Įminkius visą sviestą turėtų gautis trupinukų pavidalo tešla.

Supilti šaltą vandenį ir toliau minkyti.

Tešla lips prie rankų, tačiau papildomai galima įdėti ne daugiau 1 v.š. miltų. Minkant tešla susijungs į gražų vienalytį kamuoliuką.

Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę, suformuoti plokščią stačiakampį ir palikti 30 min - 1 val šaldytuve. 

Praėjus nurodytam laikui, tešlą išimti iš šaldytuvo ir iškočioti ploną (maždaug 3-4 mm) lakštą. Perkelti ant kepimo skardos, uždengtos kepimo popieriumi.

Ant tešlos lakšto uždėti dar vieną kepimo popieriaus lapą ir uždėti plokščią indą (tai galėtų būti kepimo skarda, kepimo forma, grotelės ir kt.)

Kepti 180C apie 15 min. Per tą laiką tešla turi gražiai paruduoti (tačiau stebėkite tešlą, kad ji neperkeptų, orientuokitės į jūsų orkaitės ypatumus).

Išimti tešlą iš orkaitės. Padidinti temperatūrą orkaitėje iki 220C (įjungti kepimo funkciją "grilius").

Pabarstyti tešlą cukraus pudra ir grąžinti į orkaitę. Stebėkite kepimo procesą, cukraus pudra turi gražiai karamelizuotis, tačiau neturi degti. Kai tik visas cukrus gražiai paruduos, išimti skardą iš orkaitės ir leisti tešlai atvėsti.

Supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir konditerinio maišelio pagalba išspausti kremą bei pagardinti uogomis.

Skanaus!