KAKAVINIS-RIEŠUTINIS KEKSAS.

Labai skanus, minkštas, drėgnas keksas. Ir labai įdomus derinys – klasikinė kekso tešla ir Dakuaz (Dacquoise). Be abejo – jas galima naudoti ir atskirai, t.y. iškepti tik klasikinį kakavinį-riešutinį keksą. 
Tikrai šokoladinis. Tikrai riešutinis. Skaniai traška užkepęs Dacquoise paviršius. 
 

Formos:
Galite naudoti metalines formas arba Cake MK iš Silikomart.
 
Pagrindinė kekso tešla:
 
70 g sviesto
75 g kiaušinių
70 g cukraus
8 g invertinio cukraus
95 g kvietinių miltų
1 g kepimo miltelių
13 g grietinėlės 36%
45 g lazdyno riešutų praline
5 g kakavos miltelių
30 g kapotų kepintų lazdyno riešutų
 
Išplakti sviestą su cukrumi kol masė pabals, taps puri.
Supilti šiltus kiaušinius ir sudėti invertinį cukrų. Stebėti, kad tešla nesušoktų.
 
Įmaišyti persijotus sausus ingredientus.
Įmaišyti pašildytą grietinėlę ir praline.
Pabaigoje įmaišyti riešutus (galite ne įmaišyti, o pabarstyti ant tešlos prieš uždedant Dacquoise sluoksnį).
 
✏️Dacquoise
 
10 g cukraus pudros
10 g kukurūzų krakmolo
5 g kakavos miltelių
40 g migdolų miltų
50 g baltymų
35 g cukraus
 
Išplakti baltymus su cukrumi iki minkšto snapelio konsistencijos.
Likusius ingredientus persijoti ir įmaišyti į morengos masę.
 
✏️Į kepimo formą sudėti pirmąją tešlą (max 1/3 nuo formos aukščio).
Jeigu riešutų neįmaišėte į tešlą, tuomet, sudėjus pagrindinę kekso tešlą, nepamirškite užbarstyti riešutus.
Apvalaus antgalio (14-16 mm) pagalba išspausti Dacquoise ant pagrindinės tešlos.
 
Kepimo temperatūra: 170C
Kepimo laikas: 25-30 min
 
Atvėsinti ir skanauti.

Valerija.