JOGURTINĖ BOBA.

Velykinė, tradicinė, lengvai pagaminama. Labai gera tešla, paklusni, pyragams tinka ne tik per Velykas. Prisipažinsiu - jau spėjau prisikepti bobų nors Velykos dar tik bus. Bet prisipažinsiu dar - anksčiau bobas kepdavau maždaug prieš 2-2,5 mėn. prieš Velykas :))))

2 bobos po 2 l formoms

Ingredientai:

30 g šviežių mielių
250 ml natūralaus jogurto
120 g cukraus miltelių
Vanilės pastos
Žiupsnelio druskos
500 g miltų
6 trynių
Geros saujos geltonųjų razinų ir cukatų
75 g sviesto + sviesto formai patepti
30 g rudojo cukraus (formai pabarstyti)

Glajui:
100 g cukraus miltelių
1 kiaušinio baltymo
Galima paskaninti citrinos sultimis, bet tuomet reikės daugiau cukraus pudros
 

Gaminimo eiga:
1. Jogurtas turi būti kambario temperatūros. Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus miltelių ir palikite, kad mielės suaktyvėtų.

2. Sviestą ištirpinkite.

3. Į dubenį persijokite miltus, druską, likusius cukraus miltelius. Sudėkite likusius produktus ir užminkykite tešlą. Minkykite ne trumpiau nei 15 min. kombainu.

4. Sudėkite ją į didelį dubenį, uždenkite plėvele ir palikite per naktį šaldytuve. Ryte išimkite, palikite kambario temperat8roje apie pusvalandį ir po to perminkykite. Formą gausiai patepkite sviestu, pabarstykite ruduoju cukrumi. Tešlą dėkite į formą ir kildinkite apie 1,5 val.

5. Bobą šaukite į šaltą orkaitę ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min.

6. Ar boba iškepusi, patikrinkite mediniu iešmeliu.

7. 10 min. aušinkite formoje, o po to – ant grotelių.

8. Glajui pradėkite plakti kiaušinio baltymą, palaipsniui berkite persijotus cukraus miltelius. Plakite iki purios konsistencijos. Atsižvelgdami į konsistenciją, dar įpilkite citrinos sulčių – glajus turi būti tirštas, bet dar tekantis.

9. Bobą puoškite glajumi arba palikite neglaistytą.

 

Skanaus!

Elžbieta.