HOKKAIDO SU CINAMONU.

Aš̌ vėl su kepiniais! 🙄 negaliu atsispirti pagundai kepti. Šviežiai keptos duonos ir mielinių kepinių aromatas namuose man pats mėgstamiausias! Ir labiausiai mėgstu, kai tik-tik ištrauki bandeles iš orkaitės, jos dar karštos, garuoja, laukia fotosesijos 😂 , o aplink jau strikinėja būrelis su karšta kakava rankose ir laukia... 🙄🙄

Hokkaido duona su tangzong su cinamonu (alia cinamon buns).

Jeigu išimsite saldųjį̨ cinamono įdarą̨ - nuostabi pusryčių̨ duona ☑️

🖌 RECEPTAS
100 gr tangzong
350 gr miltų (pas mane 310 gr kvietinių Kauno grūdų ir 50 gr Manitoba; jeigu imate tik Kaunų grūdų/Malsenos (be Manitobos) tuomet 350 gr! Tačiau miltų kiekis gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo naudojamų miltų)
40 gr cukraus
7 gr druskos
50 gr kiaušinių
110 gr pieno
10 gr sausų pieno miltelių
15 gr šviežių presuotų mielių
30 gr sviesto

Pertepimui: 60 gr sviesto + rudas cukrus + cinamonas

Gaminimo eiga:

🔺Tangzong paruošti bent prieš 6 valandas.
100 gr vandens + 20 gr miltų. Virti iki 65C. Uždengti plėvele ir palikti šaldytuve.

🔺 Paruošti tešlą.
Į kombaino indą sudėti viską, išskyrus sviestą. Minkyti 8-10 min vidutiniu greičiu.
Sudėti šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą. Minkyti dar 3-5 min.

🔺Kildinimas.
Kildinti 1 val iki formavimo.
Padalinti tešlą į 3 dalis. Suformuoti hokkaido (žr.video)
Kildinti 2 val

🔺 Kepimas.
Sutepti plakiniu - kiaušinis+pienas
Kepimo T: 180C
Kepimo laikas: apie 40 min

Skanaus!

Valerija.