GUINNESS KEKSIUKAI.

Keksiukai, dievinantiems prabangą, ypatingus skonius ir sodrią, šiek tiek šlapią, keksiukų tekstūrą.

Guinness alus šiuose keksiukuose veikia kaip visus skonius iškeliantis ir pagyvinantis elementas. Nuostabus švelnus Šarlott kremas puikiai dera prie šių keksiukų.

Vieni populiariausių keksiukų mūsų mokymuose - verti Jūsų dėmesio ir šventėms, ir kasdienai.

 

Guinness keksiukai:

167 ml alaus Guinness
167 gr sviesto
50 gr kakavos miltelių
267 gr cukraus
95 gr grietinėlės
2 kiaušiniai
183 gr miltų
1 ½ a.š. sodos

 

Alų supilti į gilų puodą, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir kaitinti tol, kol ištirps sviestas (užvirti nereikia).

Suberti cukrų ir kakavos miltelius. Išmaišyti.

Atskirai išplakti grietinėlę su kiaušiniais (neišsigaskite, kiaušiniai neišsilpaks taip, kaip mes esame įpratę matyti, t.y. iki purios gražios masės, tikslas - gerai išmaišyti ingredientus).

Sumaišyti kiaušinių ir grietinėlės plakinį sualausmase.

Į pagrindinę masę įmaišyti persijotus miltusirsodą. Gerai išmaišyti (tešla bus skystoka). Supilstyti į keksiukų (arba vieno kekso) formas.

Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min (kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės ypatumų bei kepinių dydžio). Patikrinti, ar keksiukai iškepę, galima medinio pagaliuko pagalba.

 

Kremas Šarlott:

267 gr sviesto
133 gr cukraus
107 gr pieno
3 kiaušiniai
3 v.š. kakavos miltelių

Šluotele ištrinti kiaušinius su cukrumi.

Atskirai pašildyti pieną (neužvirti). Nuolat maišant, plona srovele supilti pieną į kiaušinių-cukraus masę.

Perpilti kiaušinių-cukraus-pieno masę atgal į puodą ir kaitinti (nuolat maišant ant vidutinės ugnies) iki masės temperatūra pasieks 82C. Perpilti į atskirą indą ir atvėsinti iki maždaug 30C.

Atskirai išplakti (kombaine antgalis K) kambario temperatūros sviestą (geriausia palikti kambario temperatūroje bent 5-6 val.). Toliau plakant (vidutinis greitis) po 1 v.š. sudėti atvėsusį kremą į sviestą.

Kremui tapus blizgiam, švelniam, vienodos tekstūros, įmaišyti kakavos miltelius.

Kremą naudoti nedelsiant. Kremo likutį galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Skanaus, mielieji!!

Valerija.