ŽELĖ TORTAS.

Tobulas desertas tiems, kas mėgsta želę. Pristatome nerealų Elžbietos Monkevič receptą.

 

Ingredientai:

Pieno - grietinėlės sluoksniui:
2/3 pakelio želatinos (20 g 1 l skysčio)
100 ml pieno
1 šaukšto vanilės ekstrakto
0,5 l plakamosios grietinėlės
1 šaukšto miltelinio cukraus

Skaidriam sluoksniui:
3-4 raudonų apelsinų
3 pakelių skaidrios želės
1,2 l vandens arba norimo skonio nespalvoto limonado
Kelių šakelių mėtų

Darbo eiga.

1. Supjaustykite apelsinus plonomis skiltelėmis. Susukite rožes.
2. Užvirinkite vandenį, nukaiskite ir suberkite skaidrios želės miltelius. Intensyviai išmaišykite, kol milteliai ištirps. Skystį visiškai atvėsinkite.
3. Dalį supilkite į formą, sustingdykite. Sudėliokite apelsinų rožes, užpilkite trupučiu želės tirpalo ir vėl sustingdykite.
4. Tada supilkite likusią žėlę ir įdėkite mėtų lapelius.
5. Sustingdykite. Kol stingsta, pagaminkite pieno-grietinėlės sluoksnį.
6. Užmerkite želatiną piene ir palaikykite 15–20 min., kol išbrinks. Tuomet pašildykite ir ištirpinkite. Sudėkite vanilės ekstraktą.
7. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi iki minkštų „snapelių“, įdėkite šaukštą grietinėlės į ištirpintą želatiną, išmaišykite ir įdėkite dar šaukštą, vėl išmaišykite. Tuomet sumaišykite abidvi mases. Tirpalas turi būti šaltas. Supilkite jį ant permatomo sluoksnio. Sustingdykite.
8. Prieš patiekdami išimkite desertą iš formos: panardinkite formą į gana karštą vandenį (pagrindu į viršų - taip, kaip dėliojote), trumpai palaikykite, ištraukite. Uždenkite lėkšte ir apverskite.

Skanaus.