DUONA.

Nuostabi duona. Tostinė. Ryte su namine uogiene. Prie skanios rytinės kreminės kiaušinienės. Universali. Sviestinė. Švelni.

Pagal receptą R. Bertinet

375 gr kvietinių miltų (aš naudoju Speltos)
190 gr pieno
75 gr kiaušinių
7,5 gr šviežių presuotų mielių
30 gr cukraus
7 gr druskos
45 gr sviesto

Mieles sumaišyti su šaltu pienu. Supilti šaltus (iš šaldytuvo) kiaušinius. Gerai išmaišyti. Suberti druską ir cukrų. Suberti visus miltus.

Minkymas vidutiniu greičiu, kol visi ingredientai susijungs ir tešla įgaus glotnesnę tekstūrą.

Gabaliukais sudėti kambario temperatūros sviestą. Minkyti kol tešla taps graži, blizgi, nelips prie rankų.

Sudėti tešlą į švarų indą ir uždengti plėvele.

Palikti 2 val pakilti kambario temperatūroje.

Suformuoti būsimą kepaliuką duonos. Uždengti plėvele ir palikti dar 1 val pakilti.

Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20 min, sumažinti temperatūrą iki 165C ir kepti dar 15 min.

Išimti iš formos ir atvėsinti ant grotelių.

Skanaus!