DOVANA VALENTINUI. TORTAS TRIUFELIS.

Ar Jūs jau pradėjote ruoštis šv. Valentino dienai? Ieškoti receptų, derinti formas, ruošti stalo dekorą, pirkti dovanas... O jau prisiminėte, koks Jūsų mylimojo mėgstamiausias skonis? Šiandien ypatingai šokoladinis tortas Triufelis, kuris pakerės net ir pačią abejingiausią širdį!

Ir nepamirškite, jog šokoladas - tikrų tikriausias afrodiziakas! Nepakeičiamas šv. Valentino vakaro atributas ;)

 

Ingredientai

 

Triufeliui:

225 gr sviesto
460 gr kartaus šokolado
9 kiaušiniai
100 gr cukraus

 

Pieniško šokolado kremas Šantilji:

105 gr pieniško šokolado
150 gr grietinėlės
25 gr cukraus

 

Dekorui:

Smulkintų lazdyno riešuutų, šokoladinių papuošimų, uogų.

 

Gaminimo būdas

 

Triufelis:

Sviestą ir šokoladą ištirpinti kartu garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.

Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi apie 5-7 min, kol masė pabals. Atskirai išplakti baltymus.

Trynius įmaišyti į šokolado ir sviesto masę. Gerai išmaišyti.

Po 1/3 įmaišyti baltymus (kaskart gerai išmaišant).

Kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Miltų perteklių nukratyti.

Tešlą sudėti į formą ir kepti 150C - 35 min. Nei kepimo laiko, nei temperatūros nedidinti. Išimtas iš orkaitės Triufelis turi būti vos vos skystokas vidury. Pastovėjęs jis įgaus reikiamą struktūrą ir konsistenciją.

Iškeptą Triufelį atvėsinti ir palikti nusistovėti bent 4 valandas, geriausia per naktį, šaldytuve.

 

Kremas:

Cukrų suberti į grietinėlę. Šokoladą smulkiai supjaustyti.

Grietinėlę užvirti ir supilti ant šokolado.

Gerai išmaišyti, uždengti plėvele (taip, kad liestųsi su kremo paviršiumi) ir palikti per naktį šaldytuve.

 

Kitą dieną:

Išimti Triufelį iš šaldytuvo.

Išplakti kremą.

Triufelio šonus sutepti kremu ir apibrastyti smulkintais kepintais lazdyno riešutais.

Viršų dekoruoti kremu konditerinio maišelio ir apvalaus antgalio pagalba.

Dekoruoti vaisiais/uogomis, šokolado papuošimais.

Skanaus!