CLAFOUTIS SU VYŠNIOMIS.

Įsimylėjau keksus ❤️

Tokius paprastai nepaprastus, lengvai pagaminamus, burnoje tirpstančius.. skirtingų skonių, tekstūrų...

Šiandien vienas iš tokių... įdomiųjų - Clafoutis su vyšniomis.


Ingredientai:
145 g miltų (naudojau miltus picai (00))
300 g vyšnių
100 g kiaušinių
60 g baltymų
35 g trynių
130 g cukraus
115 g pieno
110 g grietinėlės 35-36 proc.
 

Gaminimo eiga:

Vyšnias nuplauti ir išimti kauliukus.
Stačiakampę formą (30x12 cm) ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi. Sudėti vyšnias (aš nepjausčiau, kad nepaleistų daug skysčio į clafoutis).

Baltymus išplakti su 30 g cukraus iki "standaus snapelio" konsistencijos.

Kiaušinius ir trynius išplakti kartu su 100 g cukraus (plakti vidutiniu greičiu apie 7-10 min).
Grietinėlę išplakti iki standžių putų.
Į kiaušinių masę supilti kambario temperatūros pieną ir išmaišyti. Įmaišyti miltus. Gerai išmaišyti.
Įmaišyti baltymus ir, galiausiai, įmaišyti grietinėlę.
Tešlą supilti ant vyšnių.
Kepti iki 145C kaitintoje orkaitėje - 35 min, padidinti temperatūrą iki 170C ir kepti dar apie 15-20 min.
Tikrinti pagaliuku - jis turi išeiti sausas, tačiau tekstūra dar turi būti labai minkšta.
Clafoutis atvėsinti formoje. Atvėsusį palikti šaldytuve apie 2 val.
Pilnai atvėsintą clafoutis išimti iš formos, nuimti kepimo popierių ir pateikti.

*formos dydis 30x12 cm
*kepimo režimas - konvekcija
* kepimo padėtis - orkaitės vidurys


Skanių ir saldžių eksperimentų ?

Jūsų,
Valerija.