CINAMONINĖS BANDELĖS.

Kai kvepia namai cinamonu. Cinamono aromatas užburia, nuo jo kvapo namai tampa jaukesni, o kokios skanios bandelės su cinamonu!

Dalinamės tobuliausių bandelių receptu. Tokio minkštumo, kad pūkai prie šių bandelių kaip šiaudai.

Ingredientai:

10 g šviežių mielių
80g cukraus
150 ml pieno
300g miltų
50 g ištirpinto sviesto
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
Bandelėms suformuoti:
~100g minkšto sviesto
70 g drėgno muscovado cukraus
1 šaukšto cinamono

Darbo eiga:

Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite pašildytą pieną, gerai išmaišykite. Palikite 15 min., kad mielės suaktyvėtų.

Kiaušinį išplakite kartu su likusiu cukrumi ir druska. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, pamažu supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

Tešlą uždenkite. Palikite šiltoje vietoje apie ~ 1,5 val, kol tūris padvigubės.

Sviestu gausiai patepkite formą. Pabarstykite cukrumi su cinamonu.

Tešlą plonai iškočiokite, patepkite likusiu sviestu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu ir suvyniokite. Supjaustykite bandeles. (12-13)

Sudėkite bandeles į kepimo formą palikdami tarpus. Palikite kildintis 40 min.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min, režimas – viršus-apačia.

Skanaus.