BROWNIE SU RIKOTA. ŠVENTINIS DECO.

Brownie - amerikietiškas šokoladinis pyragas, kurio pagrindinis bruožas - kiek šlapias, pirma atrodytų neiškepęs, vidus. Begalo skanus, tikrai labai šokoladinis ir savo sudėtyje galintis turėti daugybę papildomų skonio ingredientų - uogų, riešutų ar... rikotos sūrį!

Beje, kas sakė, kad brownie negali papuošti šventinio stalo? O gi tikrai gali! :)

Ingredientai:

4 kiaušiniai
200 gr cukraus
180 gr sviesto
250 gr rikotos
20 gr kakavos miltelių
1,5 a.š. kepimo miltelių
260 gr miltų

Gaminimo būdas:

Kiaušinius išplakti su cukrumi apie 7-10 min. Masė taps puri, pabals ir padidės maždaug 5 kartus.

Tuo tarpu ištirpdyti sviestą ir palikti kiek atvėsti.

Sumaišyti sausus ingredientus - miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius ir persijoti.

Išplakus kiaušinius, sumažinti kombaino (mikserio) greitį ir toliau plakant supilti sviestą. Leisti ingredientams susimaišyti ir sudėti rikotos sūrį. Išmaišyti.

Po šaukštą suberti sausus ingredientus ir maišyti tol, kos visi ingredientai susijungs.

Orkaitę įkaitinti iki 175C. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, o formos bortelius sutepti sviestu.

Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti 35-40 min.

Ištraukti iš orkaitės ir leisti pilnai atvėsti.

Nupjauti brownie viršų, kad visas paviršius būtų lygus ir pasiruošti kremą. 

Kremui galite kartu suplakti: 400 gr grietinėlės, 100 gr Philadelphia sūrio, 3 v.š. cukraus pudros ir 1 laimo žievelę.

Kremą sudėti į konditerinį maišelį su antgaliu Sen Onore ir išspausti raštą ant pyrago.

Papuošti gyvomis ar šokolado gėlėmis ir uogomis.

Skanaus!