BOSTOCK.

Skanūs pusryčiai gali prasidėti su puodeliu šviežiai išvirtos kavos ir BOSTOCK – sirupe išmirkyta bandele su riešutų kremu (frangipane).

Bostock gaminti dažniausiai naudojama ir labiausiai tinkama antros dienos brioche bandelė arba croissant. Tačiau taip pat Jūs galite naudoti ir paprasta sviestinę bandelę ar mielinį pyragą.

 

Gaminimo eiga:

1. Supjaustykite turimą antros (trečios) dienos bandelę/pyragą/croissant/brioche riekelėmis (apie 1,5 cm storio).
2. Pasiruoškite sirupą: 
150 g cukraus + 20 g apelsinų sulčių + 20 g cukraus pudros +20 g lazdyno riešutų* miltų +110 g vandens. Kaitinti iki užvirimo.
3. Pasiruoškite riešutų kremą: 60 g sviesto sutrinti su 60 g cukraus pudros. Įmaišyti 70 g lazdyno riešutų miltų ir 10 g kukurūzų krakmolo. Galiausiai, įmaišyti 50 g kiaušinių. 
4. Riekeles paskirstyti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi arba silikoniniu kilimėliu. Kiekvieną riekelę konditerinio teptuko pagalba kelis kartus sutepti karštu sirupu. Paskirstyti riešutų kremą ant kiekvienos riekelės ir pabarstyti migdolų riekelėmis (drožlėmis).
5. Kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
6. Atvėsinti ant grotelių.

*riešutus galite pasirinkti pagal skonį

Skanaus!