AVIETINIS DESERTAS SU JOGURTU IR GRIETINĖLE.

Avietinis desertas su jogurtu ir grietinėle.
Lengvumas ir vasaros skoniai :)

Ingredientai:
Rožiniam kremui
200 ml pertrintų aviečių
200 ml grietinėlės
100 ml natūralaus jogurto
50 ml vandens
12 g želatinos
Baltam kremui
200 ml jogurto
200 ml grietinėlės
Citrinos sulčių
Cukraus
100 ml vandens
želatinos 0,5 l skysčio
250 ml rožių limonado
½ pakelio skaidrios vanilės ir braškių skonio želės arba kokios nors kitos
Braškių papuošti

Gaminimo eiga.

Rožiniam kremui želatiną užpilti vandeniu, išbrinkinti, ištirpinti, karštą sumaišyti su jogurtu ir aviečių tyre. Išplakti grietinėlę, sumaišyti abi mases. Dali masės atidėti, likusią į stiklines arba į formą.

Baltą kremą darykite lygiai taip pat, tik praleiskite žingsnį su aviečių tyre. Dalį atidėkite. Atvėsinkite ir supilstykite į stiklines ant sustingusio rožinio sluoksnio.


Sumaišykite abi atidėtas mases - tai bus tarpinė spalva tarp tamsesnės ir baltos. Irgi supilstykite taip, kaip jums atrodo gražiai.


Skaidrią želę pagaminkite taip, kaip nurodyta ant pakelio ir atvėsintą supilstykite į stiklines.

 

Skanaus,

Elžbieta.