Tortas, kuris pavergė beveik visų dalyvių širdis!
Tortas "Arabica" su nuostabiu ir šiek tiek egzotiniu Kalamansi, kava, šokoladu ir karamėle!
Įdarų surinkimas 18 cm formoje.
Torto surinkimas 20 cm formoje.
Traškus kavos pagrindas
Ingredientai:
100 gr migdolų ir lazdyno riešutų praline
25 gr juodojo šokolado
5 gr kavos pastos
70 gr karamelizuotų migolų drožlių
Gaminimo eiga:
Ištirpinti šokoladą ir sumaišyti su kavos pasta bei migdolų/lazdyno riešutų praline.
Įmaišyti karamelizuotų migdolų drožlių.
Iškočioti iki 3 mm ir užšaldyti.
Vienos biskvitas
Ingredientai:
67 gr cukraus pudros
67 gr migdolų miltų
35 gr trynių
58 gr kiaušinių
122 gr baltymų
45 gr cukraus
53 gr miltų
Gaminimo eiga:
Išplakti kiaušinius, trynius, cukraus pudrą ir migdolų miltus.
Atskirai išplakti baltymus su cukrumi.
Į pirmąją masę įmaišyti miltus.
Įmaišyti morengą.
Kepti 190C apie 10 min.
Kavos crème-brulee
Ingredientai:
90 gr pieno
90 gr grietinėlės
15 gr kavos
45 gr trynių
48 gr cukraus
3 gr želatinos
Gaminimo eiga:
Užvirti pieną, grietinėlę ir kavą. Palikti 10 min.
Trynius ištrinti su cukrumi.
Supilti karštą pieną.
Virti iki 82C.
Sudėti želatiną. Užšaldyti.
Šokolado želė:
Ingredientai:
83 gr vandens
20 gr cukraus
16 gr kakavos miltelių
28 gr šokolado
4 gr želatinos
25 gr vandens, cukrų, kakavą ir šokoladą užvirti.
Gaminimo eiga:
Sudėti želatiną ir likusį vandenį.
Išmaišyti.
Užšaldyti.
Kalamansi kremas
Ingredientai:
100 gr kalamansi sulčių
23 gr trynių
25 gr cukraus
4 gr kukurūzų krakmolo
3 gr želatinos
½ citrinos žievelė
75 gr grietinėlės
Gaminimo eiga:
Kalamansi sultis užvirti, supilti ant trynių, sumaišytų su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Užvirti ir virti kelias minutes.
Sudėti išbrinkusią želatiną, išmaišyti.
Atvėsus sumaišyti su iki pusės standumo išplakta grietinėle.
Lengvas karamelinis musas su kava
Ingredientai:
195 gr grietinėlės (I)
20 gr gliukizės
20 gr invertinio cukraus
151 gr baltojo šokolado
293 grgritinėlės (II)
62 gr karamėlės*
19 gr želatinos
Kavos pupelės
Gaminimo eiga:
Iš vakaro suberti pasmulkintas kavos pupelės į šaltą grietinėlę (II) ir palikti per naktį.
Iš grietinėlės (I), gliukozės, invertinio cukraus ir baltojo šokolado padaryti ganašą.
Įmaišyti karamėlę ir sudėti želatiną.
Sutrinti blenderiu.
Grietinėlę (II) nukošti nuo kavos pupelių ir pasverti.
Sumaišyti su iki pusės standumo išplakta grietinėle (II).
Karamėlė
Ingredientai:
100 gr cukraus
20 gr medaus
50 gr sviesto
100 gr grietinėlės
Gaminimo eiga:
Cukrų ištirpinti su medumi iki aukso spalvos, atskirai iki užvirimo pakaitinti grietinėlę ir palaipsniui nuolat maišant supilti ant ištirpinto cukraus. Perpilti į švarų indą, leisti atvėsti apie 10 min. ir įmaišyti kambario temperatūros sviestą.