ARABICA.

Tortas, kuris pavergė beveik visų dalyvių širdis! 

Tortas "Arabica" su nuostabiu ir šiek tiek egzotiniu Kalamansi, kava, šokoladu ir karamėle!

Įdarų surinkimas 18 cm formoje.

Torto surinkimas 20 cm formoje.

 

Traškus kavos pagrindas

Ingredientai:

100 gr migdolų ir lazdyno riešutų praline

25 gr juodojo šokolado

5 gr kavos pastos

70 gr karamelizuotų migolų drožlių

 

Gaminimo eiga:

Ištirpinti šokoladą ir sumaišyti su kavos pasta bei migdolų/lazdyno riešutų praline.

Įmaišyti karamelizuotų migdolų drožlių.

Iškočioti iki 3 mm ir užšaldyti.

 

Vienos biskvitas

Ingredientai:

67 gr cukraus pudros

67 gr migdolų miltų

35 gr trynių

58 gr kiaušinių

122 gr baltymų

45 gr cukraus

53 gr miltų

 

Gaminimo eiga:

Išplakti kiaušinius, trynius, cukraus pudrą ir migdolų miltus.

Atskirai išplakti baltymus su cukrumi.

Į pirmąją masę įmaišyti miltus.

Įmaišyti morengą.

Kepti 190C apie 10 min.

 

Kavos crème-brulee

Ingredientai:

90 gr pieno

90 gr grietinėlės

15 gr kavos

45 gr trynių

48 gr cukraus

3 gr želatinos

 

Gaminimo eiga:

Užvirti pieną, grietinėlę ir kavą. Palikti 10 min.

Trynius ištrinti su cukrumi.

Supilti karštą pieną.

Virti iki 82C.

Sudėti želatiną. Užšaldyti.

 

Šokolado želė:

Ingredientai:

83 gr vandens

20 gr cukraus

16 gr kakavos miltelių

28 gr šokolado

4 gr želatinos

25 gr vandens, cukrų, kakavą ir šokoladą užvirti.

 

Gaminimo eiga:

Sudėti želatiną ir likusį vandenį.

Išmaišyti.

Užšaldyti.

 

Kalamansi kremas

Ingredientai:

100 gr kalamansi sulčių

23 gr trynių

25 gr cukraus

4 gr kukurūzų krakmolo

3 gr želatinos

½ citrinos žievelė

75 gr grietinėlės

 

Gaminimo eiga:

Kalamansi sultis užvirti, supilti ant trynių, sumaišytų su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Užvirti ir virti kelias minutes.

Sudėti išbrinkusią želatiną, išmaišyti.

Atvėsus sumaišyti su iki pusės standumo išplakta grietinėle.

 

Lengvas karamelinis musas su kava

Ingredientai:

195 gr grietinėlės (I)

20 gr gliukizės

20 gr invertinio cukraus

151 gr baltojo šokolado

293 grgritinėlės (II)

62 gr karamėlės*

19 gr želatinos

Kavos pupelės

 

Gaminimo eiga:

Iš vakaro suberti pasmulkintas kavos pupelės į šaltą grietinėlę (II) ir palikti per naktį.

Iš grietinėlės (I), gliukozės, invertinio cukraus ir baltojo šokolado padaryti ganašą.

Įmaišyti karamėlę ir sudėti želatiną.

Sutrinti blenderiu.

Grietinėlę (II) nukošti nuo kavos pupelių ir pasverti.

Sumaišyti su iki pusės standumo išplakta grietinėle (II).

 

Karamėlė

Ingredientai:

100 gr cukraus

20 gr medaus

50 gr sviesto

100 gr grietinėlės

 

Gaminimo eiga:

Cukrų ištirpinti su medumi iki aukso spalvos, atskirai iki užvirimo pakaitinti grietinėlę ir palaipsniui nuolat maišant supilti ant ištirpinto cukraus. Perpilti į švarų indą, leisti atvėsti apie 10 min. ir įmaišyti kambario temperatūros sviestą.