APELSINŲ KREMAS. RECEPTAS PAGAL MARTYIN BENN.

 

Šis kremas tapo man tikru atradimu. Jis švelnus lyg šilkas, lengvas, gražiai blizga ir skleidžia malonų apelsinų aromatą.

Tokį kremą galima naudoti kaip įdarą tartaletėms, Šu (plikytiems pyragaičiams), eklerams ir kt. Tačiau jis netinka keksiukams puošti, kadangi dėl savo švelnios tekstūros jis nelaiko formos kaip, pavyzdžiui, plaktas šokolado ganašas.

 

Ingredientai (6 tartaletėms 8 cm diametras):

200 gr grietinėlės
1 apelsino žievelė
33 gr cukraus
30 gr kiaušinių trynių
1/2 lapelio (arba 1 gr) želatinos
15 gr apelsinų sulčių

 

Gaminimo būdas:

Želatiną užpilti dideliu šalto vandens kiekiu.

Apelsinų sultis supilti į puodą ir kaitinti kol nugaruos pusė sulčių. Nukelti nuo ugnies ir sudėti išbrinkusią želatiną.

Grietinėlę įkaitinti, sudėti apelsino žievelę ir palikti pusvalandžiui tam, kad grietinėlė sugertų apelsino žievelės aromatą.

Į grietinėlę suberti pusę nurodyto cukraus kiekio ir užvirti.

Atskirame inde gerai išmaišyti kiaušinių trynius su likusiu cukrumi ir nuolat maišant supilti karštą grietinėlę. 

Grąžinti visą masę į puodą ir virti iki masės temperatūra pasieks 84 C (masė labai sutirštės ir paliks gražius ruoželius paskui šluotelę).

Perpilti į sausą švarų indą ir supilti apelsinų sultis su želatina.

Gerai išmaišyti, uždengti plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su kremo paviršiumi ir palikti per naktį šaldytuve.

Kitą dieną išplakti kremą, kol jis pradės gražiai blizgėti ir taps šilkinis ir lengvas (1-2 min).

Skanaus :)