ADVENTAS. GRUODŽIO 4. RECEPTO DIENA.

Šiandien – recepto diena! 
Norime su jumis pasidalinti triufelių receptu:

Jums reikės:

330 gr juodojo šokolado
250 gr grietinėlės
50 gr kambario temperatūros sviesto

Šokoladą susmulkinti. Grietinėlę užvirti ir supilti ant šokolado. Palikti 30 sekundžių, kad šokoladas pats šiek tiek ištirptų. Išmaišyti mentelės pagalba ir sudėti sviestą. Triufelių masę palikti šaldytuve 2 valandoms, kad sustingtų. Iš masės suformuoti rutuliukus ir vėl padėti į šaldytuvą maždaug valandai. 
Triufelius galima apvolioti smulkintuose vafliukuose, riešutuose, šokolado gabaliukuose, kokoso drožlėse arba tiesiog pabarstyti kakavos milteliais. Kaip priedą į šį klasikinį receptą galima įdėti vanilės, riešutų, alkoholio (likerio, romo, viskio). Čia jūsų fantazijai paliekame labai daug erdvės!
Net neabejojame – pradžiuginsite savo aplinkinius!