KEPINIAI BE GLIUTENO

SU NIJOLE STRAKŠYTE

Tik su galimybių pasu.

 

Data: 2021 10 26.

 

Laikas:

nuo 18.00 val

          

 

Kaina: 59 EUR
 

Mokymai praktiniai 

Gliuteno neturinčios alternatyvos. Kepinių be gliuteno (gluten free) mokymai su nuostabia Nijole Strakšyte.

Nijolė Strakšytė - tikra duonos žinovė, jaučianti didžiulę trauką įvairiausiems kepiniams, ypač raugo duonoms, kepiniams iš natūralių produktų bei sveikesnių alternatyvų, ilgą laiką turėjo savo tradicinių duonų bei duonų su raugu kepyklėlę Vilniuje. Pastaruoju metu visa galva pasinėrusi į kepinių be gliuteno pasaulį. Net 5 metai eksperimentų, begalė sukauptos informacijos, išbandyti beprotiškiausi receptai ir išmėgintos bene visos Lietuvos rinkoje siūlomos žaliavos, skirtos tokiems kepiniams…

 

Ir pagaliau atėjo laikas pasidalinti visa sukaupta patirtimi su jumis.

 

Mokymų metu kepsime 2 skirtingas duonas ir keksiukus. Pagal duotąjį keksiukų receptą jūs galėsite kepti juos ir saldžius, ir sūrius, papildyti įvairiais jums patinkančiais ingredientais. O duonos puikiai tiks įvairiomis alergijomis sergantiems žmonėms, kadangi jos bus be glitimo, be pieno produktų ir be kiaušinių. Kepiniams nenaudosime jokių miltų mišinių, ingredientus komponuosime patys ir stengsimės maksimaliai naudoti vietines žaliavas. Mokymų metu dirbsime su puikiai pažįstamais ir prieinamais grikių, ryžių ir kukurūzų miltais.

 

Ir žinoma, Nijolė būtinai papasakos apie savo bandymus su įvairiais ingredientais, patars,

kokios žaliavos ar darbo priemonės jai pasirodė geriausios, o kurios prasčiausios.

 

Programa:

1. Teorija apie skirtingų miltų naudojamą įvairiems kepiniams; apie kepinių priedus, kurie padeda sukurti reikiamą tekstūrą; apie kepimo priemones ir priedus be kurių neišsiversite, arba į kuriuos neverta net žiūrėti.

2. Ryžių miltų duona.

3. Grikių miltų duona.

4. Kukurūzų keksiukai.

 

Mokymus veda Nijolė Strakšyte.